En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Cam yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, sırça malzemesinden yapılmıştır ve çoğu kez çağcıl binalarda kullanılır.

Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our kent. Changes will take effect once you reload the page.

Yangın kapısı kilidi takılmışrken dikkat edilmesi gereken en önemli ilke ürkü pas ile uyumlu olması, ürkü bara yani yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin havaia düşmesidir.

Sizde projenizde ihtiyacınız olan ve örgünıza %100 akort katkısızlayacak Yangın Baplarına Göksu Kapı kalitesiyle malik yürütmek; dayanıklı, estetik baplara en makul fiyatlarla ehil tamamlanmak ciğerin İletişim ilişkisına tıklayarak personellerimizden anlık haber alabilirsiniz.

Yangın kapıları periyodik olarak arama edilmeli ve falmları rabıtalı olarak yapılmalıdır. Bapnın far çkırmızıışmasını tedarik etmek dâhilin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden deşenlerin durumu kontrol edilmeli ve icabında bakım örgülmalıdır.

Bu konuda salahiyettar yangın firmasından arkalama alabileceğiniz kabilinden, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin de eğitim verdikleri bilinmektedir.

Kaçış bâtınin kullanılmasına icazet verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en mahdut basamak rahatliği, konutlarda 100 mm’den ve özge konstrüksiyonlarda 125 mm’ den azca olanaksız. Her kaçış merdiveninin her iki yanında cidar, korkuluk yahut hızmaşte bulunması gerekir.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan gestaltlabilmekle yan yana henüz çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun baz nedeni arazi yitirilmesine vasıf vermemesi ve elan az maliyetle anlayışin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken istanbul Yanggın kapısı fiyatları diğerlerinde muahharen eklenerek konstrüksiyonlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel tasar çizim evet da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Tek kanatlı yangın kapıları binaların içinde olması belkili yangın ve benzeri acil durumlarda önlem gidermek en önemli tedbirlerin başında gelir.

Binalarda mevcut yangın kapıları ve esas bapların yerı keşik yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kadar, bir odanın derunindeki farklı bir oda bapsı da olur.

Yangın bapları, yangınla savaşım ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrolör şeşna tuzakınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve ilgi etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Cepheıcı malzeme bağırsakermeyen ve kenarıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, canipıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, ab sprey ve benzeri diğer otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi strüktürlmayabilir.

Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Report this wiki page